BakkeholmIslandske heste
 

2015 - Nyheder om livet med islandske heste på og omkring Bakkeholm

 

Nyheder 2014  Nyheder 2013  Nyheder 2012  Nyheder 2011   Nyheder 2010    Nyheder 2009               

 

 

27-09-2015: Sæsonfinale i det tyske

 Endnu en sejr til Perla i 150 m pas. Perla og Charlotte er fortsat ubesejrede i denne disciplin, og med ny banerekord i Zachow på 14.50 sekunder vandt kombinationen for tredje gang i træk denne disciplin til det internationale paschampionat.

10-08-2015: Sæla og Charlotte nr 10 til VM

Banen i Herning viste sig desværre at være for hård it oplaget for Sæla, som fik hævede ben. Derfor valgte Charlotte at trække hende fra sidste gennemløb i 250m pas. Tiden fra første gennemløb på 22,62 holdt til 10.pladsen og dermed en plads til premieoverækkelsen og en flot rosette.

30-07-2015: Sæla og Charlotte på plads i Herning

Som sidst-ankommende er Charlotte og Sæla ankommet til VM-pladsen i Herning og har sluttet sig til det britiske landshold. Det er dejligt, når der kun er 4 timer hjemmefra. Rytter og hest har det fint og skal nu bruge de næste fem dage på forberedelse før det går løs på torsdag i Stilpas. Følg med på Facebook.

30-07-2015: Embryon fra Svava på plads i rugehoppe

Der er gode nyheder fra flere af hopperne som har afleveret embryoner med hjælp fra Charlotte og Bakkeholm Hestepraksis. Flere hopper er fortsat scannet drægtige og til morgen blev et embryon flyttet fra Svava fra Bakkeholm til en rugehoppe.  

27-07-2015: Jarl-hopper drægtige

De første to hopper er nu scannet drægtige hos Jarl frá Midrika. Dejlig besked til de spændte hoppeejere.

26-07-2015: Hyggelig dag med stævne på Bakkeholm

Konkurrence i Gædingakeppni, ovalbane-discipline, børneklasse og galopløb: Det findes kun i Bakkeholms Hyggestævne, som i dag blev gennemført med højt humør hos alle trods vintervejrstilstande. Du kan se resultater og fotos på Bakkeholms Facebook-side.

18-07-2015: Alle føl vel ankommet

Sommertravlhed med hingstestation og landbruget betyder, at vi kun når at opdatere på Facebook, men juli har givet os syv smukke føl efter Spóliant, så vi nu har fået alle føl årgang 2015, heraf otte efter Spóliant og et efter Glymur. Vi er meget tilfredse med årgangen og glæder os nu endnu mere til et gensyn med Spóliant i 2016. Du kan se alle følene på Bakkeholms Facebook-side her.

15-07-2015: Spóliant kommer til Bakkeholm igen

Skønt at kunne fortælle, at Spóliant kommer igen i 2016 - forhåbentlig med en ny VM-titel. Er du interesseret i en plads hos Spóliant eller at se hans afkom; Du velkommen på Bakkeholm til et visit.

13-07-2015: Spóliant tysk mester og VM-klar igen

Fik du ikke set Spóliant i Berlin, er der en chance igen i Herning. Den fantastiske hingst med den højeste kåring for en tysk avlet hest nogensinde skal nemlig igen repræsentere Tyskland ved VM. Han blev igen suveræn etter ved DIM - tysk mesterskab, da der skulle udtaget VM-hold.

12-07-2015: Endnu en guldmedalje i Speedpas

Det fortsætter med at køre for Charlotte og pashestene. Sæla satte det hele på plads allerede i første gennemløb i en ny pr på 100 meter i 7,61 foran de to danske landsholdsryttere Iben Andersen og Søren Madsen og endelig Perla i ny hurtigste tid med 7,84 og en meget tilfredsstillende 4. plads. Se sidste gennemløb, da guldet var i hus - klik her

11-07-2015: Guld og bronze i 250 meter pasløb

Det er vist ikke sket før, men skønt, at første gang var Charlottes fornøjelse. I 250 meter pasløb var der to personlige rekorder for Sæla, Perla og naturligvis også for Charlotte. Det indløste det fantastiske resultat med guld til Sæla i 22,02 og bronze til Perla i 22.50 - to er verdens hurtigste tider i 2015 - ja de 22.02 er indtil videre sæsonens hurtigste tid. Tænk, at en britte nu er blandt de absolutte medaljefavoritter til VM. Hvem havde troet det? Og så blev Sæla's tid den bedste målt elektronisk på dansk jord - to hundrededele fra den hurtigste manuelt tagede tid. I dag lægger man 0,4 sekund til de manuelle tider, så reelt en ny danske rekord:-)  - se flere billeder hos Stald Lysholm - ejer af Sæla

10-07-2015: Pasløb i stiv modvind gav føring

Dansk sommervejr, når det er værst: Sommerstorm, regn og koldt vejr passede Charlotte og de to pastrunter Sæla og Perla fint. Perla nu på en øjeblikkelig 3. plads og Sæla i et spændende opgør med Harekur og Søren Madsen, hvor Sæla trak det længste strå to gange og nu er i føring foran Søren. Sol gav den gas i sit afdansningsbal, selvom hun ikke helt var med Charlotte, så blev hun noteret for hendes bedste score i T2 nogensinde. Flot afslutning på karrieren, som også gav billet til lørdagens B-finale. Spændende dag i sigte.

09-07-2015: DM-sølv i Stilpas til Charlotte og Sæla

Stilpassen (PP1) blev en rigtig god opvarmning ved DM for Charlotte og Sæla. Det skulle være en test før VM for at se, hvad Sæla siger til at går konkurrence fire dage. Og hurra, testen gav en overraskende sølvmedalje efter tyske Steffi Svendsen. Tak til Stald Lysholm for, at Charlotte får lov til at ride Sæla.

08-07-2015: Afgang til DM med fem heste og tre ryttere

Vic, Kath og Charlotte har sammen med to bilfulde supportere og hjælpere sat kursen mod Herning og årets DM i Rid og Gædingakeppni med hestene Sæla, Perla, Sol, Dis og Svala. Første disciplin rides torsdag. En vigtig test her fire uger før VM og spændende fordi Charlotte stiller til start med to af sæsonens indtil videre bedste pas-heste.

08-07-2015: Harpa's sidste afkom blev en hingst

Flere af vores gamle avlshopper er på vej på pension, blandt dem Harpa fra Kjarna. Hun fik i dag hendes sidste afkom: En rød lille hingst efter Spóliant. Harpa har nået at få 10 afkom på 11 år. Godt gået af den gamle kone. 

07-07-2015: Spóliant VM-klar efter sejr i DIM

Spóliant blev som ventet den højst-kårede hest ved mesterskabs-kåringen i Tyskland, men selvom rideegenskaberne har løftet sig lidt, så blev det til en tilbagegang pga. lavere bygningskåring. I alt 8,65, men vi krydser fingre for, at der er mere i vente ved VM i Herning. 

 

05-07-2015: 2. generation fra Bakkeholm/Lipperthof

Den unge Sjóli-datter Sigga fra Bakkeholm fik i dag et smukt lille hingsteføl efter Spóliant. Dermed er det allerede blevet til 2. generation af avlssamarbejdet med Lipperthof. 

01-07-2015: Verdensmesteren er ankommet: Jarl

Efter en stille og rolig tur fra Århus er Jarl frá Midrika ankommet til hopperne, som venter på Bakkeholm. Jarl er den 3. verdensmester til bedækning på Bakkeholm. Læg dertil, at vi også har haft yderligere tre hingste som har været VM-finalister. Men ingen har fejret succes som Jarl. Det bliver spændende at fremtidens sportsheste - klar til ovalbanerne fra Bakkeholm om seks år.

01-07-2015: STOR NYHED: Spóliant kommer i 2016

Afkommende ser så fine ud, så vi har spurgt Uli og Lipperthof om vi igen kan få besøg af Spóliant fra Lipperthof til bedækning i 2016. Og det kan godt lade sig gøre fra omkring midsommer og frem. Hvis du ikke fik set Spóliant ved VM i Berlin bliver der højst sandsynligt chance for at se ham ved VM i Herning. Udtagelsen kommer forhåbentlig på plads ved det tyske mesterskab (DIM) i denne uge. 

25-06-2015: Vindótt-hingsteføl efter Gydja og Spóliant

Den er da vindótt, den der lille hingst efter Gydja (efter Sædynur) og Spóliant (verdensmester efter Lykill). Overraskelsen var stor - vi havde slet ikke set på farvegenetikken, da vi hentede Gydjaja på Island. Med de fantastiske forældre med og generationer bag er forventningerne store. Og vi er fantastisk glade for vores Spóliant-føl-nummer to. Nu mangler vi kun seks føl efter Spóliant og de ser allerede så godt ud, at vi har spurgt på Spóliant igen til næste år. 

21-06-2015: Tre medaljer i Britisk Mesterskab

Unge Svava fra Bakkeholm fik en meget fin mesterskabsdebut i Britisk Mesterskab i Scotland nær Edinburg med to bronze-medaljer. De største forventninger var til Sæla, som nærmest har været ubesejret i sæsonen opå kontinentet, men sådan gik det ikke i Edinburg. Banen kunne nærmest ikke kaldes en pasbane med ujævnheder og så er ganske stort fald på banen og ingen rigtig plads til at stoppe rigtigt. Charlotte valgte i stedet for at gå efter guldet og sikre sig, at Sæla også kan være klar til DM og senere VM, hvis hun bliver udtaget på Sæla. Det betød ingen start i Stilpas og et forsigtigt gennemløb i Speedpas, som var 4 hundrededele langsommer en landsholdskammeraten Mike Adams. 

16-06-2015: Fint broget hoppeføl til Hala

Så kom årets andet føl: Et lille smuk og ultra broget rød hoppe efter Halastjarna og verdensmester Spóliant vom Lipperthof. Halastjarna er efter Depill fra Votmúla og gamle Tvistjarna fra Vejby. Hun er fuldkåret i 2013 med 7,76 kåret af Charlotte.I 2012 blev hun britisk mester i T2 og deltog i Midteuropæisk mesterskab i 2012. Det lille nye hoppeføl har de mest fantastiske aftegning - direkte nedarvet fra moren og mormoren, som begge har/havde meget smukke aftegning.

15-06-2015: Afgang til Britisk Mesterskab

Så er Charlotte sendt afsted til årets odyssé til Britisk Mesterskab i Scotland med pashesten Sæla og firgængeren Svava. Først går turen til Holland til gode venner. Derefter med færge til Newcasttle og transport til andre gode venner før ankomst til Scotland torsdag og konkurrencer lørdag og søndag. Charlotte opdaterer på Facebook.

14-06-2015: Mange Spóliant-føl folet

Mens vi på Bakkeholm efterhånden lidt utålmodigt venter på vores første afkom efter verdensmester Spóliant, så er der mange andre som melder ind med flotte føl. Vi samler fotografier i album på Bakkeholms Facebooks-side. Vores egen Halastjarne ser ud til at fole i løbet af de næste dage.

07-06-2015: Samlet sejr i to pasdiscipliner i IsiCup

Stor triumf for Charlotte i den samlede stilling i den internationale stævneturnering IsiCup. Efter de fire konkurrencer i Danmark, Norge, Tyskland og Sverige er det nu tid til at kåre de samlede vindere, og her klatrer Charlotte med hendes pasheste Sæla og Perla øverst på præmieskamlen i både 250 m pasløb efter podieplaceringer både i Danmark og Sverige, og tilsvarende i 100 meter speedpas, hvor Charlotte fortsat er ubesejret i 2015. Den endelig samlede resultatliste kommer snart...

24-05-2015: Solvindur fra Bakkeholm fuldkåret 7,86

Kåringen i Herning var en vigtig eksamen for den 5-årige hingst Solvindur fra Bakkeholm: Hingst eller ikke hingst! Han klarede den store test og har nu lov at bedække hopper med en samlet kåring på 7,86. Vi er godt tilfredse og Charlotte bygger flere muskler på ham og fa mere fart i gangarterne. Han vises tidligst igen i efteråret i tyske Zachow eller venter helt til næste år. Solvindur er efter Glymur fra Saudarkroki og Saga fra Solfaxi.  

23-05-2015: Kåringsfremgang til Svava

Efter en sur start på den internationale kåring i Herning, hvor de to helsøstre Svala fra Bakkeholm (tilhører Kath) og Svava fra Bakkeholm - begge efter Saga og NM-guldvinderen Kjarni fra Kalfsstödum - lå til en kåringsnedgang, blev det vendt til et fornuftigt resultat ved anden gangartsvisning. Svava fik en lille kåringsfremgang til nu 7,87 og Svala holdt sin samlede kåring med bedre rideegenskaber. Der er helt sikker mere i dem begge - men ikke i denne omgang.

21-05-2015: Tre Saga-afkom til kåring i Herning

Så går turen til Herning igen - denne gang med fire kåringsheste: Sagakommene Svala og Svava i klassen for hopper på 7 år og ældre og endelig Solvindur fra Bakkeholm i klassen 5-års hingste. Målet er naturligvis forbedring af de to hopper og fuldkåring af Solvindur.

18-05-2015: Hrafntinna drægtig med Sol-embryo

Reproduktionssæonen er kommet i gang på bedst vis. Rugehoppen Hrafntinna har nu båret på Sol's befrugtede æg i lidt over en uge. Faren er Glymur fra Saudarkroki. Hopperne udefra til embryotransfer står nu også i kø. Bedækning med Glymur er gratis ved embryotransfer - læs mere her

17-05-2015: Charlotte fortsat ubesejret i Speedpas

Med to fantastiske speedpas-heste til start i Herning satte Charlotte trumf på hendes i øjeblikket bedst disciplin. Sæla var fortsat ikke helt sig selv, men så klarede Perla ærterne med endnu et løb i stiv modvind og alligevel 8,00. Charlottes øjeblikkelige position som nummer tre på verdensranglisten i 2015 blev dermed understreget. Se alle resultaterne fra Herning

16-05-2015: Sløjfe til Malte og Sol i børneklasse

Optur for Malte, som viste Sol fra Bakkeholm på fornem vis i børneklassen i Herning. Der var røde sløjfer til hele banden og stor rideglæde for de små poder. Sol rundede hendes præstationer i Herning af med DM-kval i B-flokk i Gædingakeppni.

16-05-2015: DM-kval til Kat

Så kom DM-kvalifikationen også på plads i T2 for Kath og Svala for Bakkeholm og en finale i T2 i Herning. Stort tillykke med resultatet og den store fremgang.

16-05-2015: 2. plads til Perla i 250 meter 

Danmarks bedst pasrytter mod den bedste fra Great Britain. Søren Madsen og Charlotte  har længe set frem til opgøret på VM-banen, men det fussede lidt ud. Perla leverede varen i et gennemløb i stærk modvind og 23.75, men side om side-opgøret blev påvirket af en usikker dommerpræstation, hvor Perla på målfoto er i pas, men af dommeren blev dømt ude af pas i sit bedste gennemløb. Søren blev dog en sikker vinder på en dag, hvor Sæla ikke kunne få det til at fungere. Desværre er det nu også sikkert, at det hverken bliver til revance i DM eller VM, da Sørens hest fik en fraktur på Griffelbenet i Herning. Surt for Søren og alle andre, der elsker pasløb og hans fine sportsmanship. Læs mere om Herning turen og se flere fotografier på Facebook

16-05-2015: Masser af finalepladser til Bakkeholm

Superdag for Bakkeholm-rytterne ved DI's store stævne i Herning med en stribe af finale-kvalifikationer til bl.a. AG på Hrafnketill fra Bakkeholm, Eva på Hvinur fra Bakkeholm, Tine på Hrafnfinnur fra Bakkeholm, Julie på Loa fra Bakkeholm, Jannike og Sirius fra Bakkeholm og Kath med DM-kval. i Gædingakeppni på Svala fra Bakkeholm. Charlotte tog en sikker føring i T2 på Sol fra Bakkeholm, men var langfra tilfreds med at dommerne næsten tog hele karakterskalaen i brug med 7,5 højest og 6,3 lavest på en dag, hvor Sol gik næsten perfekt. Vic klarede også DM-cuttet i Gædingakeppni, så tre Bakkeholm-ryttere nu er DM-klar.

13-05-2015: Bakkeholm-konvoj til Herning

10 heste og 8 ryttere har sat kursen mod DI's store hestestævne på Dyrskueplads i Herning. For Charlotte bliver det en vigtig VM-forberedelse med pashestene og for Kat forhåbentlig DM-kvalifikation på Svala fra Bakkeholm, og endelig for hele selskabet (Julie, Eva, Tine, Jannike, Vic, AG, Niclas og Malte) en dejlig tur med gode hesteoplevelser sammen med fem Saga-børn: Svava, Svala, Sol, Hrafnketill og Sirius og derudover fra vores egen avl Hvinur og Hrafnfinnur. 

10-05-2015: Endnu en sejr i IsiCup

2. afdeling af IsiCup arrangeret af Kjarni på Hedeland gav igen gode resultater til Charlotte og pastrunterne Sæla og Perla med flere personlige rekorder. I 250 meter pas blev det til en knivskarpt opgør mellem Thomas Rørvang Jensen og Charlotte, hvor Thomas sluttede et mulehår foran Charlotte og Sæla i ny personlig rekord 22.30 og med Perla på 3. pladsen også i ny PR 22,99. I Speedpassen er Charlotte fortsat ubesejret i sæsonen og denne gang også ny PR til Perla med 7,85 og en 1. plads. Samlet fører Charlotte nu både Speedpas og 250 meter pas i IsiCup. Sol og Charlotte gjorde det også fint i T.2 og avancerede faktisk til en finaleplads - se resultater her

03-05-2015: TIH-træningsstævne på Bakkeholm

Vi lagde ridehus til, da Karin Hassing arrangerede TIH (Tølt in Harmony) træningsstævne. Tre Bakkeholm-heste var til start: Solvindur fra Bakkeholm og Sol fra Bakkeholm med Charlotte og Hvinur fra Bakkeholm med Eva. Et fint lille stævne, hvor specielt Solvindur fik vist, at han snart er klar til hingstekåring.  

28-04-2015: Farvel til Totten

Den skønneste ridehest Tibra alias Totten tølter nu i de islandske hestes Valhalla. Efter 27 år har vores gamle hoppe Tibrá mistet gnisten og gigten taget hårdere og hårdere fat. I dag blev hendes sidste dag på en langt og godt hesteliv, som tog sin begyndelse med udsigt til fjorder og bjerge ved Akureyri på Nordisland. Tibrá boede på Bakkeholm i 11 år og nåede desværre kun et få et føl: Depill efter Kjarni. Tibra var kåret med 7,53.

26-04-2015: Sólvindur indfriede forventningerne

5,87 blev noteret, da vores 5-årige hingst Sólvindur fra Bakkeholm havde stævnedebut på Guldsmedegårdens worldranking-stævne i 4.3. Super tilfredsstillende og specielt fordi delkarakterne nåede godt over 6,0 undtagen skridten, som var som den nu er for Saga-afkommene. Charlotte var ikke helt tilfreds med Sól som bandt sig lidt i firgangen og også hun med en skridt som trak ned. Endelig var der Svava som altid er positiv og gik et fint program. Kath fik en langside i galop i en anden gangart, men var ellers godt tilfreds, selvom det ikke helt blev til DM-kval. Men en godkendt dag for de fire Saga-afkom. Julie debuterede i firgang på Loa fra Bakkeholm med et godkendt resultat.

26-04-2015: Fire Saga-afkom til DM-kval-stævne

De to helsøstre Svala og Svava efter Kjarni skal søndag følges med deres halvsøskende Solvindur efter Glymur og Sol efter Depill til DM-kval-stævne på Guldsmedegården ved Tikøb. Derudover skal også Loa med til stævne. Charlotte styrer tøjlerne på Svava, Sol og den 5-års debutant Solvindur, mens Kath og Julie er på ryggen af Svala og Loa. 

19-04-2015: Svört får sit 17. føl som 26-årig

Et smukt stort og langbenet sort hoppeføl med en lille hvid stjerne stod til morgen og ventede i folingsboksen sammen med gamle Svört. Faren er Glymur. Det bliver Svört sidste føl selvom hun står med god huld og ser helt frisk ud efter folingen, men hun er nu fyldt 26 år og skal have nu bruge sin kræfter på føllet og derefter til at passe alle de andre unge heste på folden. Svört har på Bakkeholm fået 10 afkom, hvoraf hingsten Magnus fra Bakkeholm (8,03) indtil videre er bedst. 

19-04-2015: Flot sæsondebut for Bakkeholm-ryttere

Det blev Kath og Svala fra Bakkeholm som tog det store stik hjem af de øvrige Bakkeholm-ryttere med en 3. plads i T2 i ungrytterklassen og en flot karakter, som nu blot skal gentages i et dansk stævne - så er DM-starten sikret. Og fin debut for Julie og Loa fra Bakkeholm med flotte karakterer. Flotte scoringer til verdensranglisten til begge ryttere. På Nørregaard fik Tine og Hrafnfinnur to finaler, men måtte se sig slået af Kirsten og Laugi i den ene finale. Victoria hentede også en finalekvalifikation. Så stor weekend for Bakkeholmerne. Endelig snuppede helbroren til Svava og Svala; Soldan fra Bakkeholm førsteplads i V2 med Jane ved tøjlerne. Stort tillykke til alle Bakkeholm-heste og ryttere

19-04-2015: Sejr til Sæla og Charlotte i Speedpas

Ny personlig rekord til Sæla og Charlotte i Speedpas i 7,83. Det gav med meget lille margin førstepladsen og en perfekt start på sæsonen for begge pasheste med flotte resultater og et super udgangspunkt i VM-sæsonen, hvor pasformen nu skal skærpes og tempoet øges yderligere i de næste 3 1/2 måned til VM i Herning.

18-04-2015: Flot debut for Svava i T2: 6.43

Svava fra Bakkeholm aka "Bumle" indfriede i hendes ovalbanedebut i T2 mere end forventningerne fra Charlotte med en pointscore på hele 6.43 og med et meget flot firgangsprogram blev det en perfekt sæsonpremiere for Kjarni-datteren. Perla og Charlotte måtte afgive føringen og førstepladsen i 250 meter pasløb. Det lå til en endnu hurtigere tid, men Perla sprang i galop kort før målstregen. Men stor tilfredshed med resultatet som to'er og tre´er med Sæla, som forbedrede sin tid til 23,88 s. I morgen venter Speedpassen for de to pasheste.

17-04-2015: Føring til Perla og Charlotte i 250 m pas

Gashåndtaget var helt i bund i 2. gennemløb af 250 meter pasløb på Margarethehof. Charlotte og Perla kæmpede hele distancen side om side med den islandske konkurrent Eyolfur Thorsteinsson og først nogle få meter før målstregen fik Perla overtaget og indtager nu en foreløbig førsteplads i tiden 23.23 s - meget tæt på Perla og Charlotte's PR på 23.16. Sæla er lige nu treer med 24,12 med en langsom start, et højt tempo midt på og en opbremsning til sidst pga farligt lys på banen.

16-04-2015: Stor sæsonpremiere for Bakkeholmerne

Otte heste og seks ryttere fra Bakkeholm tager i weekenden hul på årets ovalbane-sæson med deltagelse i 1. afdeling af IsiCup på Margrethehof ved Kristianstad i Sverige og Dyrdilmyris stævne på Nørregaard ved Helsinge. I Sverige skal Charlotte teste farten på pashestene Sæla og Perla - selvom der er lang vej til VM i Herning, så har forberedelser været i gang i lang tid, og med mange gode pasheste til start i IsiCup er stævnet en vigtig forberedelse - strategien er ro på og lad hestene få en god oplevelse af løbet. Derudover har hun også vores meget lovende Svava fra Bakkeholm til start i T2 og V1. Kath og Svala fra Bakkeholm og Julie med Loa fra Bakkeholm er også med på turen øst på. Mere lokalt stiller Tine og Hrafnfinnur fra Bakkeholm til start på Nørregaard med staldkammeraterne Kirsten og Laugi og Victoria og Dis.  

01-04-2015: Sirius solgt til Jannike

Den 5-årige Glymur-søn Sirius fra Bakkeholm har fået ny rytter. Det er Jannike Fogh som har købt den meget store firgænger-vallak med fine gangarter som faren - det betyder også, at Sirius bliver på Bakkeholm, så vi kan følge udviklingen hos hest og rytter. Moren er Dís fra Bakkeholm.

16-03-2015: Alfablesa flytter sydpå

Depill-datteren Alfablesa fra Bakkeholm efter Hrafntinna fra Bakkeholm har fundet ny rytter på den anden side af Hillerød. En meget smuk hoppe med fine og stabile gangarter - en rigtig tølt-maskine - som skal gå stierne tynde i Freerslev Hegn.

21-02-2015: Fantastiske Sol gik sig til en tredjeplads 

Sol var meget frisk og lidt overgearet før A-finalen i T2 til Worldtølt i Odense. Hun var derfor rigtig god i de første to opgavedele. Til gengæld startede hun med at stikke af for løs tøjle. Dette fik Charlotte dog hurtigt stoppet og derefter gik Sol tre omgange med et heppende publikum uden en eneste tøjlekorrektion. Sikke en stor oplevelse det var at ride foran så mange glade mennesker på vores smukke hjemmeavlede førsteklasses hoppe. Drømmer du om et føl efter sådan en hoppe, bliver der måske mulighed for at købe et embryon fra hende.

20-02-2015: Hurra: Sol og Charlotte A-finale-klar

6,83 i udtagelsen banede vej for en direkte A-finale-plads til Charlotte og vores hjemmeavlede Sol fra Bakkeholm. Allerede et fantastisk resultat, så de begge kan gå ind og nyde finalen i morgen lørdag uden pres foran det enormt store publikum i Arena Fyn. Du kan følge med direkte på live-sending via world Tölts hjemmeside (mod betaling).

18-02-2015: På vej til World Tölt i Odense

For 4. år er Charlotte og Sól nu tilmeldt verdens største indendørsstævne for islandske heste: World Toelt i Odense i de kommende dage. Og endnu en gang bliver det til start i T.2, hvor det tidligere er blevet til en 4. plads i A-finalen i 2012, 11. plads i 2013 og 2014 - lige præcis uden for finalerne. I år er konkurrencen endnu hårdere og formentlig ser vi mange af sommerens VM-finaleheste i aktion. Charlotte har trukket startnummer et og får lov til at lægge niveauet fredag formiddag klokken 10. Målet er en B-Finale-kvalifikation selvom forberedelserne har været langt fra optimale med næsten 6 ugers ridepause fra før jul og kun små 14 dages træning af Sol og senest fire dages maveonde for Charlotte. 

12-02-2015: Mágnus fra Bakkeholm solgt

Inden for 14 dage har vi nu solgt både far og søn. Magnús skal fremadrettet gøre det svenske ovalbaner usikre med sine kække gangarter og smuk-fyr-attitude. Stort tillykke til de nye ejere. Vi glæder os til at følge med i resultaterne.

28-01-2015: Hannibal flytter til Fyn

Magnús-sønnen Hannibal fra Bakkeholm efter Harpa fra Kjarna er solgt og får nyt hjem på Fyn. 

03-01-2015: Smukke Mogens sendt til Sverige

Vores hjemmeavlede hingst Magnus fra Bakkeholm alias Smukke Mogens er sendt til Sverige i salgsstald hos Juliane hos Änghaga Islandshästar. Vores håb er, at Juliane finder den helt rigtige rytter til en dejlig 1. klasses hingst som er glad i låget, gode gangarter og avlslinjerne i orden.

06-02-2015: Farvel til eneren Jarl fra Granbakken

Vores første hingst Jarl fra Granbakken er i denne vinter draget til hestenes Valhalla efter mange års ophold på stutterieri Sverige. Jarl nåede at få 147 afkom og hans bidrag til avlen blev først og fremmest de smukke farver og dejlige skovtursheste. Jarl var en ener som vindótt hingst med blak-gen. Ingen andre kendte hingste havde farver som han havde. Jarl har kun gået ovalbane-discipliner en enkelt sæson som T2-hest. Jarl bedækkede også i sommers, men måtte aflives pga. at hans tænker var for dårlige. På Bakkeholm har vi fortsat tre afkom efter Jarl: Sprettur som er en lidt sky, men robust vallak som har gået både jagter, ovalbane og galop. Derudover har vi to hopper som begge har været avlshopper, men som nu skal finde nye hjem. 

 


DM-filmen - hvor sejren kommer i hus i Speedpas P2

Smukke Sol i hendes sidste sportsoptræden i DM-B-finale i T2. Nu venter et langt liv som avlshoppe og ridehest for Malte

Første DM-guld i hus til Charlotte og Sæla/Stald Lysholm i 250 meter pasløb

Vindótt-hingst efter Gydja og verdensmester Spóliant i fuld fart på folden

Bronze-medalje i Britisk Mesterskab på Svava i T2 og V1

Sol's embryon i Hranftinna - nu 14 dage drægtig.

Charlotte og Perla på vej mod sejren i speedpas

DM-kval for Kath og Svala fra Bakkeholm i Gædingakeppni og T2

2. plads til Eva og Hvinur fra Bakkeholm i Herning


Tæt opgør mellem Thomas Rørvang og Charlotte på Sæla i 250 meter i IsiCup

Solvindur deltager i TIH-stævne på Bakkeholm

Farvel til den dejligste ridehest Tribra 

Svört med hendes 17. afkom - et smukt hoppeføl

 

 

Medalje, blomster, præmier og glæde

Charlotte og Sol fra Bakkeholm klar til A-finale 

Mogens alias Magnús fra Bakkeholm er solgt til nye ejere i Sverige via Juliane Klint

Jarl fra Granbakken

Farvel til Jarl fra Granbakken